Netbutikker snyder med dankortgebyrer

06/07/2013 15:32

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Netbutikkerne snyder med ulovligt høje netgebyrer.

Det skriver Søndagsavisen, efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har været på gebyrjagt i cyberspace.

- Vi har af egen drift undersøgt 26 netbutikker samt én på baggrund af en borgerhenvendelse, og syv af dem tog for høje gebyrer for betaling med dankort, siger Martin Nyvang, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, til Søndagsavisen.

Det svarer til en fjerdedel af de undersøgte netbutikker, og de syv butikker er ifølge Søndagsavisen Fona, Telmore, Kino.dk, Roomservice.dk, Downtown.dk, Just-Eat og Jyskebutik.dk.

Butikkerne har alle fået et påbud af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Seks af de syv butikker valgte at rette ind og slipper med påbuddet, mens Jyskebutik.dk fortsat tager for høje dankortgebyrer.

Hvis det står til Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, skal gebyrsnydere dog ikke regne med at slippe så nemt i fremtiden.

- Der er behov for strammere lovgivning, så vi straffer butikkerne med bøder ved førstegangsforseelser i stedet for blot at give dem et påbud.

- For man har altså pligt til selv at sætte sig ind i loven, inden man begynder at udstede gebyrer. Så enkelt er det, siger han.

Benny Engelbrecht mistænker de store danske firmaer med juridiske afdelinger for bevidst at spekulere i for høje gebyrer.

- Med mindre de ansatte (i de juridiske afdelinger, red.) er totalt talentløse, ja, så ligner det her bevidst spekulation i omgåelse af reglerne og et forsøg på at snyde kunderne, siger han.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen varsler en større undersøgelse af problemet i den kommende tid.

/ritzau/