Netto: Åbent næsten hele julen - men lukket alle juledage?

"Vi har åbent næsten hele julen - men lukket den 24. - 26. december."

Den information er mange af de trofaste kunder i Netto landet over stødt på de seneste dage. Men hvordan kan man have åbent næsten julen, når man satidig har lukket alle juledagene?

Det spørgsmål lader vi straks gå videre til landedirektør i Netto, Jeppe Dahl Jeppesen.

- Ha ha, det er et godt spørgsmål. Men husk nu, at julen jo varer helt til påske, siger han med et smil.

- Og hvis jeg skal svare mere seriøst, så er det da rigtigt, at selve juledagene er Juleaftensdag, 1. og 2. juledag. Men for mange kunder fortsætter julen helt frem mod nytår, og på den her måde ønsker vi at signalere, at vi har åbent mellem jul og nytår, siger Jeppe Dahl Jeppesen til dagens.dk.

Så I ved godt i Netto hvornår det er jul?

- Det kan jeg love dg før vi gør. Men kunderne er jo efterhånden vant til, at vi har åbent alle dage. Og at de kan handle når de vil.Og vi har altså valgt at kommunikere det på denne måde, at vi har lukket de tre dage i julen, men åbent alle de øvrige mellem jul og nytår, som jo altså for mange stadig er juledage, forklarer Jeppe Dahl Jeppesen.

Og det forvirrer ikke kunderne, at det står på denne måde?

- Vi har valgt at skrive det på denne lidt sjovere måde, og jeg tror godt kunderne forstår det, siger landedirektøren i Netto.

For mange kunder er det måske i virkeligheden også mere forvirrende, at nogle Netto-butikker har åbent - mens andre altså er lukket den 24. 25. og 26 december.

Og her finder vi forklaringen i den ellers liberaliserede lukkelov.

- Det er korrekt, at vi desværre må holde nogle butikker lukket i de officielle juledage, og det sker fordi disse butikker har ramt omsætningsloftet på omkring 33 millioner kroner. Når det sker, så butikkerne været lukket på en række søn- og helligdage, så lukkeloven er altså ikke helt fri, siger Jeppe Dahl Jeppesen til dagens.dk.

Og så skal jeg da lige høre hvordan julehandelen er gået indtil nu?

- Jeg er ganske godt tilfreds. Der bliver handlet stort ind til julen, lyder det fornøjet fra landedirektøren i Netto.

Kort fakta on lukkeloven:

Butikker med detailsalg må pr. 1. oktober 2012 holde åbent alle ugens dage, dog må der ikke holdes åbent på helligdage, grundlovsdag og juleaftensdag samt efter kl. 15.00 på nytårsaftensdag.

Helligdagene er som følger: nytårsdag, skærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag, st. bededag, Kr. Himmelfartsdag, 1. og 2. pinsedag samt 1. og 2. juledag.

Butikker, der hovedsageligt sælger dagligvarer, og som har en omsætning under p.t. 32,8 mio. kr., kan holde åbent på helligdage, grundlovsdag og juleaftensdag samt efter kl. 15.00 på nytårsaftensdag .

 

Dagens Gossip