New York: To betjente skudt gennem rude til politibil

To betjente er lørdag blevet skudt og dræbt, mens de sad i deres patruljebil i New York-bydelen Brooklyn i USA, skriver The New York Times.

- Det tyder på, at de er blevet skudt i overkroppen, siger vicepolitimester Kim Royster ved New York Police Department (NYPD) til avisen.

Politibetjentene blev skudt gennem ruden på bilens passagerside, og politiet har beslaglagt en pistol, som det mener er gerningsvåbnet.

En mistænkt gerningsmand flygtede fra stedet og løb ned i en undergrundsstation i nærheden, hvor han blev fundet med skudskader i hovedet. Han er efterfølgende død.

Politiet mener, at den mistænkte gerningsmand har skudt sig selv.

På Twitter betegner NYPD episoden som en regulær henrettelse.

- Vores tanker er hos vores #NYPD-brødre, som blev henrettet i tjenesten i dag i #Brooklyn, lyder det fra byens 66. politidistrikt på det sociale medie.

Vidner fortæller til New York Daily News, at en person kom ud af et hus tæt ved, hvor betjentene holdt i deres bil, gik bagom bilen og skød ind gennem ruden.

Mindst fire personer var vidne til episoden.

Politiet i New York og i resten af USA har de seneste måneder været udsat for hård kritik, efter at flere konfrontationer med sorte amerikaner er endt med dødelig udgang.

Senest besluttede en storjury i New York ikke at tiltale en betjent, der under en anholdelse af en sort mand i New York i juli tog kvælertag på manden, der efterfølgende døde.

Om drabet på betjentene lørdag eftermiddag kan kædes sammen med denne hændelse, er ikke klarlagt. Mandens motiv til at skyde efter politiet er foreløbig ikke kendt.

Senest en politibetjent i New York blev dræbt på job var tilbage i 2011.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip