New Zealand godkender homovielser

Et bredt flertal med premierminister John Key støtter lovændringen, og dermed bliver New Zealand det første land i Oceanien til at lovliggøre homovielser. I nabolandet Australien blev et lignende forslag nedstemt sidste år.

Ifølge homoaktivisten Joseph Habgood fra organisationen LegaliseLove Wellington har debatten i USA, især præsident Barack Obamas positive holdning til ægteskaber mellem homoseksuelle, sat gang i udviklingen i lande som New Zealand.

»Jeg husker dagen, hvor han offentliggjorde sin støtte til homovielser. Der ændrede alting sig. Jeg er sikker på, at det ville være sket her alligevel, men det fik det til at ske meget hurtigere,« siger Habgood til AFP.

I Europa ventes Storbritannien og Frankrig at give grønt lys til ægteskaber for homoseksuelle par inden for de kommende måneder.

I forvejen er homovielser tilladt i Danmark, Sverige, Norge, Island, Canada, Argentina, Uruguay, Spanien, Portugal, Sydafrika, Holland og Belgien.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip