NFL-rapport: Patriots snød sandsynligvis med flade bolde

Skrevet af admin

07/05/2015

Mest læste i dag

Det er overvejende sandsynligt, at NFL-holdet New England Patriots bevidst fjernede luft fra boldene i et opgør mod Indianapolis Colts i januar. Og stjernequarterback Tom Brady havde "som minimum et generelt kendskab" til det.

Sådan lyder konklusionen i en rapport om den såkaldte deflategate i amerikansk fodbold.

- Vi har konkluderet, at det er overvejende sandsynligt, at Patriots-ansatte deltog i et bevidst forsøg på at bryde eller omgå reglerne, og at Tom Brady som minimum havde et generelt kendskab til, hvad der foregik, står der i rapporten, der er udarbejdet af en uafhængig gruppe under ledelse af advokaten Ted Wells.

Rapporten er 243 sider lang og blev fremlagt onsdag. Det er endnu ikke klart, hvordan New England Patriots, som vandt dette års Super Bowl, bliver straffet for miseren.

Patriots vandt 45-7 over Colts i AFC-finalen, der er sidste skridt inden Super Bowl.

Efterfølgende kom det frem, at nogle af boldene havde et lavere lufttryk, end de ifølge reglerne skal. Dermed ville boldene blive lettere at håndtere.

Tom Brady har kategorisk afvist at have kendskab til de blødere bolde.

Ifølge rapporten var det sandsynligvis to udstyrsansvarlige, Jim McNally og John Jastremski, som stod for at fjerne luft fra boldene, efter at dommerne havde tjekket dem.

I hvert fald skulle de to ifølge CNN have udvekslet beskeder, hvor luftrykket i boldene blev diskuteret.

Bill Belichick, træner for New England Patriots, ser ud til at gå fri af anklager i undersøgelsen.

Holdets ejer, Robert Kraft, siger, at han er uenig i rapportens konklusioner, men at han ikke vil udfordre dem og gå videre med sagen.

/ritzau/Reuters