NHL-sæson reddet: Enighed om ny aftale

Der er efter lange forhandlinger endelig kommet en aftale i stand mellem parterne i NHL. Dermed kan den amerikanske ishockeysæson komme i gang efter lang tids afbrydelse, skriver nyhedsbureauet AP ifølge amerikanske medier.

Det er spillerforeningen (NHLPA) og klubberne, der i lang tid har forhandlet om en aftale.

- Vi har indgået en aftale om rammerne for en ny kollektiv overenskomst. Vi mangler endnu en del arbejde, men det er godt at være nået så langt, siger NHL's direktør Gary Bettman til tv-stationen CBS.

De seneste forhandlinger varede mere end 16 timer og strakte sig fra lørdag eftermiddag til søndag formiddag dansk tid.

Striden har handlet om, hvor stor en del af overskuddet, der skal gå til spillernes løn, og hidtil er det altså ikke lykkedes parterne at nå til enighed.

NHL har tidligere været ramt af tilsvarende kriser. Hele sæsonen 2004-2005 blev aflyst på grund af lignende problemer.

Flere spillere er i forbindelse med forhandlingskrisen og den tilhørende lockout taget til europæisk ishockey for at spille for noget, der ligner småpenge i forhold til den sædvanlige løn.

I Danmarks Ishockey Union har man fulgt forhandlingerne med spænding.

Hvis NHL-sæsonen var blevet aflyst, kunne Danmark råde over et stærkt hold med et halvt dusin NHL-aktører til OL-kvalifikationen i februar og formentlig også til VM til maj.

Det danske kontingent af NHL-folk udgøres af Mikkel Bødker, Frans Nielsen, Philip Larsen, Peter Regin, Lars Eller og Jannik Hansen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip