Ni franskmænd og to grækere dræbt på spansk base

En franskmand døde tirsdag af kvæstelser, som han pådrog sig, da et kampfly styrtede ned under en Nato-øvelse i Spanien. Dermed har i alt 11 mennesker - ni franskmænd og to grækere mistet livet ved ulykken, der skete mandag.

- Manden døde på Madrids La Paz hospital, hvor han blev indlagt efter flyulykken på en base i det sydøstlige Spanien, sige en talsmand for det spanske forsvarsministerium.

Det spanske forsvarsministerium siger, at F-16-flyet "mistede kraft", kort efter det lettede fra basen nær byen Albacete. Det styrtede ned på en base, hvor der var "mindst fem" andre fly, og hvor piloter, mekanikere og soldater opholdt sig.

En snes mennesker blev kvæstet ved ulykken - heriblandt fem, som blev bragt til en brandsårsafdeling i Madrid.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, er dybt berørt over ulykken på den spanske militærbase.

- Dette er en tragedie, som berører hele Nato-familien. Jeg sender mine dybfølte kondolencer til ofrenes nærmeste og de lande, de kommer fra. Jeg ønsker de kvæstede god bedring, siger Stoltenberg i en pressemeddelelse.

Den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, besøgte tirsdag ulykkesstedet nær Albacete - omkring 250 kilometer sydøst for Madrid.

Der var fly fra en række forskellige lande på basen, da ulykken skete - blandt andre to Alpha kampfly, to Mirage 2000 D og to Rafale kampfly.

Basen har været et træningscenter for Nato siden 2010, og det forulykkede fly deltog i Natos taktiske lederskabsprogram (TLP), der har til formål at styrke det multinationale samarbejde ved operationer i luften.

Danmark deltager sammen med ni andre lande, blandt andre Grækenland og Italien, i programmet, som ikke hører direkte under forsvarsalliancen.

Ingen af de udstationerede danskere på basen er kommet noget til i forbindelse med ulykken, bekræfter det danske forsvar.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip