Ni på stribe: Skræmmende Chelsea udspiller West Ham

26/12/2014

Chelsea har været helt suveræn på hjemmebane i denne sæson i Premier League.

Fredag leverede topholdet endnu en magtdemonstration på Stamford Bridge i London, da Chelsea udspillede Premier Leagues nummer fire, West Ham.

Cifrene blev ganske vist kun 2-0 i Chelseas favør, men gæsterne kan takke målmand Adrian for, at nederlaget ikke blev mindst dobbelt så stort.

Sejren var den niende på hjemmebane af ni mulige i Premier League for manager José Mourinhos hold, der topper ligaen med 45 point for 18 kampe.

Det er seks point flere end nummer to, Manchester City, der har spillet en kamp færre og møder West Bromwich ude senere fredag.

West Ham mødte ellers op på Stamford Bridge med selvtilliden i orden.

Klubben, der havde den tidligere FC Midtjylland-spiller Winston Reid med i midterforsvaret, havde hentet 13 point i de fem seneste Premier League kampe.

Den statistik kunne klubben imidlertid ikke bruge til meget mod Chelsea, der dominerede totalt i første halvleg.

Belønningen kom efter en halv time, da anfører John Terry kom på scoringstavlen for anden kamp i træk.

Den 34-årige midterforsvarer stod klar tæt ved mål og scorede sit andet sæsonmål, efter at angriberen Diego Costa havde headet på mål.

Chelsea-topscoreren fordoblede føringen efter cirka et kvarters spil i anden halvleg, da han lavede nogle skarpe træk og sendte bolden fladt og diagonalt forbi Adrian i West Ham-målet.

Målet var Diego Costas nummer 13 i Premier League, og han er således et mål efter den førende på listen, Manchester Citys Sergio Agüero.

Lidt senere måtte Adrian to gange redde West Ham inden for samme minut.

Første da han verfede Oscars flot udførte frispark over mål, og derefter da han mirakelreddede Nemanja Matic' afslutning tæt på mål.

West Ham havde et par farlige forsøg kort før slutfløjtet, blandt andet da indskiftede Morgan Amalfitano ramte stolpen, men der blev ikke scoret yderligere.

West Ham må trøste sig med, at klubben trods nederlaget har gang i en flot sæson med 31 point.