Ni sekunders samtale ledte til mistænkt millionrøver

En meget kort telefonsamtale under et brutalt røveri mod en guldsmed ledte politiet på sporet af en 40-årig mand fra Montenegro og en 39-årig kvinde, som mandag sidder anklaget i Københavns Byret.

Det forklarede anklager Stig Fleischer mandag under forelæggelsen af sagen om et brutalt røveri med dødstrusler, militær præcision og et udbytte på 4.573.000 kroner fra "Mads Laier Diamanten" i Rådhusstræde om formiddagen 12. juni 2013.

En overvågningsvideo viste en røver, der tog telefonen, mens ekspedienten lå bagbundet, og havde en meget kort samtale.

Efterforskerne skaffede en lang liste over alle aktive telefoner på nærmeste telemast på tidspunktet for røveriet i centrum af København.

En samtale klokken 09.49 interesserede politiet.

Den varede ni sekunder.

Begge telefoners numre havde flere cifre tilfælles. De var begge aktiveret i maj i Brønshøj. De havde kun ringet til hinanden, og sidste gang var 20 minutter efter røveriet.

Man giver ikke et navn ved køb af telefoner, men politiet mener at have koblet de mistænkte til telefonerne via overvågningskameraer fra Nationalbanken, Sundhedsministeriet og ved A.P. Møller - Mærsk.

Videoerne viste en Ford Mondeo og en Golf, som følges ad i nærheden af guldsmeden omkring gerningstidspunktet. Forden var lejet af den 39-årige kvinde og den 40-årige mand.

Den 40-årige mand er mistænkt for røveriet og besiddelse af et kilo amfetamin og fem kilo hash, som lå i en klapvogn i kælderen hos den kvindelige tiltalte.

Kvinden er tiltalt for hæleri, da smykker fra røveriet blev fundet hjemme hos hende.

Kvinden nægter sig skyldig i hæleri. Manden erkender besiddelse af narko, men nægter sig skyldig i røveriet.

Sagen mod den 40-årige mand og den 39-årige kvinde afgøres sidst i januar.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip