Nick Hækkerup væk fra Forsvarsministeriet

Investerings- og Handelsministeriet og Europaministeriet lægges sammen og bliver overtaget af Nick Hækkerup (S), der forlader Forsvarsministeriet.

Det erfarer Ritzau torsdag aften.

Den nu tidligere europaminister Nicolai Wammen (S) overtager posten som forsvarsminister.

45-årige Nick Hækkerup har på det seneste været under pres i sagen om de afghanske tolke, der ikke har fået den lovede danske hjælp.

I maj præsenterede Nick Hækkerup en plan, hvor de afghanske tolke kunne få hjælp af Danmark. Planen blev støttet med et flertal af Folketinget med undtagelse af Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Syv afghanske tolke har henvendt sig direkte til forsvaret, mens 10 har henvendt sig på den danske ambassade i Kabul i Afghanistan. Regeringen har været kritiseret for ikke at være opsøgende i forhold til at finde de tolke, der har arbejdet for Danmark.

Sent torsdag aften kom det frem, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil præsentere en større regeringsrokade fredag.

Regeringspartierne Socialdemokraterne, De Radikale og SF er ifølge Ritzaus oplysninger enige om rokaden.

Der har i løbet af de seneste måneder været vedvarende rygter om en udskiftning af flere ministre. Der er tale om den første større rokade, som Helle Thorning-Schmidt har gennemført som statsminister.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip