Nick Hækkerup vil hjælpe otte afghanske tolke

De otte tolke kommer fra Helmand-provinsen og vurderes derfor at være i større fare end de øvrige tolke, som kommer fra andre områder, siger ministeren.

»Alle de andre tolke skal vi selvfølgelig også forholde os til, men de otte er særligt truet, fordi de skal ud i det samme lokalområde, som de har tolket i. Om de andre er truet, skal vi selvfølgelig også finde ud af, men det bliver en individuel vurdering,« siger Nick Hækkerup.

Hvordan Danmark konkret kan hjælpe tolkene, er endnu for tidligt at sige.

»De har været ansat af briterne, som vi har lånt dem af. Og briterne er ved at finde ud af, hvordan de skal håndtere de tolke, de har haft, så derfor er det her noget, vi skal finde ud af i dialog med briterne og med Folketingets partier,« siger Nick Hækkerup, der tidligere har afvist, at tolkene kan få asyl i Danmark.

Spørgsmål: Kan der bliver tale om, at tolkene kan komme til Danmark?

»Det er alt for tidligt at sige noget om, hvad der er den rigtige løsning. Vi laver en individuel vurdering af den enkelte tolk og finder ud af, hvad løsningen er. Og de øvrige vil vi starte en dialog allerede i næste uge om, hvad vi så skal gøre her,« siger forsvarsministeren.

Nick Hækkerup er tirsdag eftermiddag kaldt i samråd om netop de afghanske tolke, hvor han skal redegøre for situationen over for Forsvarsudvalget.

 

Dagens Gossip