Nielsen sætter stærkt Islanders i gang i topkamp

20/02/2015

Den danske ishockeyspiller Frans Nielsen lavede sin målgivende aflevering nummer 25, da New York Islanders hjemme i Nassau Coliseum på Long Island vandt 5-2 over NHL's tophold Nashville.

Kampuret havde ikke rundet det første minut, da østrigeren Michael Grabner tvang en modstander til et pucktab.

Frans Nielsen var straks over pucken og hans aflevering til Brian Strait åbnede Nashvilles defensiv, så han kunne score på NHL's måske bedste målmand for tiden, Pekka Rinne.

New York Islanders bragte sig foran 3-0 inden Nashville reducerede kort før første periode var forbi.

Topholdet kom et enkelt mål nærmere med anden periodes eneste scoring, men to Islanders-mål i tredje periode gav en sikker sejr.

Da Montreal med Lars Eller samtidig tabte 2-3 hjemme mod Florida, betød New York Islanders' sejr, at de to hold nu deler førstepladsen i Eastern Conference med 79 point. Montreal har dog spillet en kamp færre.

Med 84 point topper Nashville Western Conference og er stadig ligaens ubestridte nummer et.

Jannik Hansen leverede to målgivende afleveringer i den legendariske Madison Square Garden i New York, hvor Vancouver Canucks vandt 5-4 efter overtid og straffeslag.

Danskeren var arkitekten bag sit holds reducering til 1-1 tidligt i anden periode. Han jagtede tålmodigt en modstander og snuppede pucken fra ham bag baglinjen, og sendte pucken ind til Shawn Mathias, som scorede.

Senere i anden periode var danskeren også involveret i Vancouvers udligning til 2-2.

Da Vancouver kom foran 3-2 med en scoring i overtal i tredje periode, kom Jannik Hansen ikke på scoringstavlen, men han får en del af æren for målet, da han lavede den screening foran mål, som gav den svenske stjerne Henrik Sedin frit skud.

Jannik Hansen blev da også kåret som kampens tredjebedste spiller.