Nigerias militær slår til mod terrorbevægelse

17/05/2013 19:35

BNB

Nyheder
Ifølge Reuters har flyene angrebet Boko Harams lejre i blandt andet vildtreservatet Sambisa i Bono-provinsen:»Men ikke kun Sambisa er under angreb, det gælder alle lejre,« siger brigadegeneral Chris Olukale uden at præcisere.Strategien er tilsyneladende at gøre krigerne fra Boko Haram møre ved at angribe dem fra luften, før landoperationerne indledes:»Vi har ikke været inde og rense området endnu, for at mindske tabene,« siger brigadegeneralen om taktikken.Det nigerianske militær har overført et stort antal soldater og store mængder udstyr til det nordlige Nigeria gennem de seneste dage, og så vidt det er oplyst, står 2.000 mand klar til at blive sat ind på landjorden alene i Bono.En militærkilde oplyser til Reuters, at mindst 30 krigere fra Boko Haram er dræbt, uden at specificere omstændighederne.To andre provinser, Yobe og Adamawa, er også omfattet af offensiven, men her er der ingen oplysninger om antallet af tropper eller om angreb mod terrorbaser.BBC skriver, at et af de nigerianske kampfly blev ramt af antiluftskyts fra Boko Haram, men at det formåede at flyve tilbage til basen og lande. Ikke desto mindre er det første gang, at terrorbevægelsen har taget så kraftige våben i brug. Det vides dog, at bevægelsen i de seneste måneder har styrket sit våbenarsenal. De tre uroramte provinser ligger op mod Chad og Cameroun, hvor såvel våben som terrorister og almindelige kriminelle uhindret krydser grænserne i de utilgængelige egne.Boko Haram har gennemført utallige terrorangreb, der primært har ramt regeringsinstallationer, politistationer samt kristne og kirker, men også muslimer har været blandt ofrene. Boko Haram, der betyder »vestlig uddannelse er forbudt«, kæmper ifølge egne udsagn på at omdanne Nigeria til en islamisk stat.Flere end 3.600 vurderes siden 2010 at være dræbt i angreb fra terrorbevægelsen, der har forbindelser til al-Qaeda i det nordlige Afrika.

Mest læste i dag

Ifølge Reuters har flyene angrebet Boko Harams lejre i blandt andet vildtreservatet Sambisa i Bono-provinsen:

»Men ikke kun Sambisa er under angreb, det gælder alle lejre,« siger brigadegeneral Chris Olukale uden at præcisere.

Strategien er tilsyneladende at gøre krigerne fra Boko Haram møre ved at angribe dem fra luften, før landoperationerne indledes:

»Vi har ikke været inde og rense området endnu, for at mindske tabene,« siger brigadegeneralen om taktikken.

Det nigerianske militær har overført et stort antal soldater og store mængder udstyr til det nordlige Nigeria gennem de seneste dage, og så vidt det er oplyst, står 2.000 mand klar til at blive sat ind på landjorden alene i Bono.

En militærkilde oplyser til Reuters, at mindst 30 krigere fra Boko Haram er dræbt, uden at specificere omstændighederne.

To andre provinser, Yobe og Adamawa, er også omfattet af offensiven, men her er der ingen oplysninger om antallet af tropper eller om angreb mod terrorbaser.

BBC skriver, at et af de nigerianske kampfly blev ramt af antiluftskyts fra Boko Haram, men at det formåede at flyve tilbage til basen og lande. Ikke desto mindre er det første gang, at terrorbevægelsen har taget så kraftige våben i brug. Det vides dog, at bevægelsen i de seneste måneder har styrket sit våbenarsenal. De tre uroramte provinser ligger op mod Chad og Cameroun, hvor såvel våben som terrorister og almindelige kriminelle uhindret krydser grænserne i de utilgængelige egne.

Boko Haram har gennemført utallige terrorangreb, der primært har ramt regeringsinstallationer, politistationer samt kristne og kirker, men også muslimer har været blandt ofrene. Boko Haram, der betyder »vestlig uddannelse er forbudt«, kæmper ifølge egne udsagn på at omdanne Nigeria til en islamisk stat.

Flere end 3.600 vurderes siden 2010 at være dræbt i angreb fra terrorbevægelsen, der har forbindelser til al-Qaeda i det nordlige Afrika.