Nikkede en posttyv en skalle: Blev tiltalt for grov vold

Pakkebudet Al Hassane Meite er et rutineret postbud, og har haft sit job i 13 år. Han var derfor også hurtig til at løbe en tyv an og stoppe ham, da to vidner råbte og pegede i retning af tyven, som tog flugten.

- Jeg har haft tyveri fra bilen før, men aldrig opdaget, at det skete. Nu havde jeg endelig chancen for at bevise, at det ikke er medarbejdernes skyld, forklarer Al Hassane til Fagbladet 3F.

Efter to kilometers løb, indhentede Al posttyven, som sprang på en bus. De to kom op og slås, og det resulterede i, at Al nikkede tyven en skalle, så tyven mistede to tænder. Men det skulle han åbenbart ikke have gjort, ifølge anklageren.

Al Hassane blev tiltalt for grov vold og fik en dom på 40 dages ubetinget fængsel. Dommen kom som et kæmpe chok for Al, der derfor ankede den til Landsretten.

Han er nu blevet frikendt, men kun fordi Landsretten ifølge Al´s forsvarer har anvendt en sjælden bestemmelse i straffeloven, der handler om lovlig nødværge. Tyven har til gengæld fået sin dom for tyveri.

Hvad mener du om dommen? Skal man frikendes eller tiltales for at løbe en tyv an og slås med vedkommende?

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip