Nogle forældre lader børn ryge e-cigaretter med jordbærsmag

De dampspyende cigaretter vinder nemlig indpas hos børn helt ned til tiårsalderen. De damper løs på de elektroniske cigaretter med forskellig smag. Nogle af dem med forældrenes velsignelse.

Flere forhandlere af de elektroniske cigaretter, som metroxpress har talt med, forklarer, at de oplever mindreårige, der prøver at købe sig til damp.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

»Vi sælger kun til personer over 18 år, men vi er en netbutik, så det er svært at gardere sig og sikre sig, at kunderne er gamle nok,« siger Frank Eskelund, indehaver af Smartsmoke.dk.

Læs også: Dansk Folkeparti vil lade danskerne købe flydende nikotin

Også hos Kræftens Bekæmpelse oplever man henvendelser fra forargede personer, der har været vidner til dampende børn.

»Det er meget bekymrende. For børnene kan det virke som en leg, men det kan nemt udvikle sig til en rigtig dårlig vane og i sidste ende være med til at skabe nye rygere,« siger Inge Haunstrup Clemmensen, som er overlæge i Kræftens Bekæmpelse.

Læs også: E-cigaretter og nikotin

Og selv om der ikke nødvendigvis er nikotin i e-cigaretterne, så er det stadig helt forkert, når børn damper.

»Det, der er en leg, er samtidig også en måde at øve sig på at ryge. Det gør det lettere at skifte til almindelige cigaretter på et tidspunkt. Og så er børnenes lunger ikke færdigudviklede, og det kan skade udviklingen af dem, hvis de damper,« siger Inge Haunstrup Clemmensen til metroxpress.

BNB

 

Dagens Gossip