Nordea lever op til forventningerne

Den svenske storbank Nordea præsenterer et resultat før nedskrivninger 1,2 milliarder euro. Nedskrivninger beløber sig til 186 millioner i andet kvartal - 17 millioner lavere end i samme periode 2012. Banken melder om en fortsat stabilisering af kreditkvaliteten og om faldende nedskrivninger inden for shipping.

Nordea henter 1,4 milliarder euro i nettorenteindtægter - 10 millioner euro lavere end andet kvartal sidste år. Samlet falder driftsindtægterne en spids og lander på 2,5 milliarder euro.

»I en usikker makroøkonomisk situation leverer vi fortsat i henhold til vores plan om at styrke indtægterne, øge omkostningseffektiviteten og forbedre vores kapitalposition. I andet kvartal bød vi 23.000 nye relationskunder velkommen i Nordea, og vi har styrket vores position som den førende erhvervsbank i Norden og de baltiske lande,« siger koncernchef Christian Clausen i en skriftlig kommentar til regnskabet. Han glæder sig over endnu en gang at kunne præsentere omkostninger på niveau med de foregående regnskaber.«Omkostningerne har været uændrede i 11 kvartaler, hvilket skyldes en optimering af filialnettet, ændrede processer, øget digitalisering, strømlinet it og optimerede eksterne omkostninger. Samlet set er der realiseret en annualiseret bruttobesparelse på 85 millioner euro i første halvår 2013,« skriver Christian Clausen i regnskabet.

Bankens egenkapitalforrentning ligger på 11,5 procent - et procentpoint lavere end i andet kvartal sidste år, men 0,4 procentpoint bedre ind i de første tre måneder af 2013.

 

Dagens Gossip