Nordisk mad hitter som slankekur i udlandet

Skrevet af Ninna Andreasen

02/09/2014
Glem alt om Middelhavsmad. Frivillige, som fulgte den danske madplan, tabte tre gange så mange kilo som de andre i et forsøg. Det skriver britiske Daily Mail, der slår et slag for Ny Nordisk fra Danmark som tidens bedste slankekur. Det er nemlig ikke længere forbeholdt gæster på NOMA og andre gourmet-restauranter at spise efter de grundlæggende tanker i Ny Nordisk-bevægelsen. Diæten står på friske grøntsager og frugt, vilde urter, masser af fisk og mindre kød. Nøglen er at spise efter sæsonen og lokale råvarer. I et forsøg ledet af danske Dr. Thomas Meinart Larsen ved Københavns Universitet blev 68 personer sat på en gennemsnitlig dansk diæt. Den indeholdt både traditionelle danske retter og pizza, spaghetti og anden fastfood. Samtidig blev 113 mennesker sat på Ny Nordisk. Personerne på Ny Nordisk-diæt tabte i gennemsnit 4,7 kilo mod 1,5 kilo for den anden gruppe. Men der er også andre sundhedsfaktorer, som spiller ind. Forsøgspersonerne på Ny Nordisk fik også forbedret deres blodtryk.

Mest læste i dag

Glem alt om Middelhavsmad.

Frivillige, som fulgte den danske madplan, tabte tre gange så mange kilo som de andre i et forsøg.

Det skriver britiske Daily Mail, der slår et slag for Ny Nordisk fra Danmark som tidens bedste slankekur.

Det er nemlig ikke længere forbeholdt gæster på NOMA og andre gourmet-restauranter at spise efter de grundlæggende tanker i Ny Nordisk-bevægelsen.

Diæten står på friske grøntsager og frugt, vilde urter, masser af fisk og mindre kød.

Nøglen er at spise efter sæsonen og lokale råvarer. I et forsøg ledet af danske Dr. Thomas Meinart Larsen ved Københavns Universitet blev 68 personer sat på en gennemsnitlig dansk diæt.

Den indeholdt både traditionelle danske retter og pizza, spaghetti og anden fastfood.

Samtidig blev 113 mennesker sat på Ny Nordisk.

Personerne på Ny Nordisk-diæt tabte i gennemsnit 4,7 kilo mod 1,5 kilo for den anden gruppe. Men der er også andre sundhedsfaktorer, som spiller ind.

Forsøgspersonerne på Ny Nordisk fik også forbedret deres blodtryk.