Nordjysk journalist vinder Cavling

Journalist Asbjørn With fra Nordjyske Medier vinder den prestigefyldte Cavling-pris 2013.

Prisen får han for i over 100 artikler at have kulegravet Rebild Kommunes svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede.

Cavling-prisen er den fornemste pris, som danske journalister kan vinde. Og vinderen udpeges af Cavling-komitéen, der er udpeget af Dansk Journalistforbund.

Den uddeles hvert år i januar til "en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det forløbne år", hedder det.

Asbjørn With modtager 20.000 kroner og en statuette, som forestiller Journalistforbundets stifter, journalist og forfatter Henrik Cavling.

Prisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af Journalistforbundets 40-års dag og til minde om Henrik Cavling, som levede fra 1858 til 1933.

I år er det dog første gang, at der er spænding til det sidste omkring Cavling-vinderen. Tidligere har vinderen fået besked på forhånd, men i år har kun komitéen kendt resultatet.

Også pressens minister, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), er til stede ved prisoverrækkelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip