Nordjysk virksomhed styrker konkurrenceevnen med papirløs produktion

Helt konkret har de ansatte i produktionen fået tildelt en håndholdt enhed, en såkaldt tablet-computer eller en smartphone, og det gør, at produktionslederne og medarbejderne kan styre alle produktionsprocesser elektronisk.

Det har givet en mærkbar effektivitetsgevinst, som svarer til næsten fem medarbejderes normale arbejdskapacitet.

Mekoprint forventer at det vil få afgørende betydning i den hårde konkurrence, fra udenlandske virksomheder, med lavere lønomkostninger.

- Nu tager vi et stort skridt ind i en ny tidsalder som en af de allerførste virksomheder, der indfører tablets til produktionsstyring. Vores farvel til en produktion med masser af papir og forældede tegninger er båret af et meget stærkt ønske om at forblive en konkurrencedygtig virksomhed og ikke mindst et ønske om at fastholde og skabe nordjyske arbejdspladser, siger Karsten Ries, CEO i Mekoprint og fortsætter:

- Som dansk virksomhed er vi tvunget til at være et skridt foran vores udenlandske konkurrenter, og det viser vi nu, at vi kan ved hjælp af teknologiske løsninger. Brugen af tablets har ført til en langt mere effektiv planlægning og styring af vores produktion. Det giver færre fejl, hurtigere produktionstider, mindre papir og en række besparelser, hvilket samlet set, er med til at forbedre vores effektivitet, og dermed vores konkurrenceevne, siger Karsten Ries.

Blandt produktionsmedarbejderne i virksomheden, glæder man sig over de nye værktøjer.

- Jeg er rigtig glad for den nye måde at arbejde på, og det oplever jeg også hos mine kolleger. Vi slipper for at forholde os til produktionsplaner på papir, som hurtigt bliver forældede. Det har været enkelt at forstå de nye værktøjer, og det hele går hurtigere og mere gnidningsfrit nu. Og så er de håndholdte enheder ganske enkelt bare brugervenlige og behagelige at arbejde med, siger produktionsmedarbejder Anette Clemmensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip