Nordjyske feriehusudlejere indgår samarbejde

Turisterne skal have endnu bedre helhedsoplevelser, når de holder sommerhusferie i Nordjylland. Derfor er de nordjyske feriehusudlejere netop gået sammen i et nyt samarbejde.

Det er feriehusudlejerne selv der har taget initiativ til det nye netværk, og opbakningen til det fælles samarbejde er stor. 13 feriehusudlejere i Nordjylland er således med i netværket, der repræsenterer 95 pct. af alle feriehusudlejerne i regionen.

Formålet er at sætte fælles udfordringer og udviklingsmuligheder på dagsordenen:

- Det er rigtig vigtigt at vi står sammen om at finde nogle fælles løsninger på de udfordringer vi alle sammen står med. Ved at stå sammen kan vi lettere skabe nogle synlige resultater til glæde for vores mange gæster, forklarer Palle Holmbech fra Feriepartner Blokhus, som er en af initiativtagerne til samarbejdet.

Serviceløft og samarbejde

Feriehusnetværket har netop afholdt deres første møde, hvor der blev udpeget fire indsatsområder, som skal prioriteres i det fælles samarbejde.

Et af initiativerne der skal arbejdes videre med er et kursus i service og værtskab. Kurset skal være med til at give branchen et samlet kompetenceløft og sikre en høj kvalitet i modtagelsen af turisterne.

Derudover skal der arbejdes med fælles løsninger på en række områder. Det gælder blandt andet forbedret internetadgang i form af bredbånd til alle feriehuse.

Der skal arbejdes med en fælles løsning for affaldshåndtering i weekenderne, så gæsterne der tjekker ind i et sommerhus lørdag middag ikke bliver mødt af daggammelt skrald. Sidst men ikke mindst skal der arbejdes med at etablere hundevenlige områder, som tilgodeser de mange gæster der medbringer deres hund på ferien.

Direktør hos VisitNordjylland, Lars Enevold Pedersen glæder sig også over det nye samarbejde:

- Det er fantastisk at feriehusudlejerne for første gang går sammen om at løfte af de udfordringer branchen står over for. Det er en vigtig forudsætning for at skabe fremgang, at de helt basale ting i feriehusproduktet er i orden, så gæsterne får en god oplevelse, når de kommer her, fortæller Lars Enevold Pedersen.

VisitNordjylland understøtter netværket med en sekretariatsfunktion, der samler og koordinerer netværkets aktiviteter.

Netværket samles igen til juni, og om et år er det planen at resultaterne af samarbejdet evalueres og nye indsatser prioriteres og igangsættes.

 

Dagens Gossip