Nordkorea aflyser besøg af FN's generalsekretær

FN's generalsekretær, Ban Ki-moons, planlagte besøg i Nordkorea bliver ikke til noget.

Det oplyser Ban Ki-moon onsdag under et besøg i Sydkorea.

- Tidligt denne morgen informerede myndighederne i Den Demokratiske Folkerepublik Korea (Nordkorea, red.) os om, at de har omgjort deres beslutning om, at jeg kunne besøge industrizonen Kaesong, siger Ban Ki-moon.

- Ingen forklaring blev givet for denne ændring i sidste minut, tilføjer han.

Ban Ki-moon ville have været den tredje generalsekretær for FN, der aflægger besøg i Nordkorea, og den første siden daværende FN-chef Boutros Boutros-Ghali besøgte landet i 1993.

Ban Ki-moon er sydkoreaner og var udenrigsminister fra 2004 til 2006. På det tidspunkt blev der forhandlet intenst om at få Nordkorea til at indstille sit atomprogram. Forhandlingerne førte i 2005 til en aftale, som senere faldt fra hinanden.

De statslige medier i Nordkorea har ikke nævnt det planlagte besøg eller beslutningen om at trække invitationen tilbage.

Ban Ki-moon offentliggjorde tirsdag planen om at besøge den specielle økonomiske zone Kaesong, der er det eneste fælles samarbejdsprojekt mellem det kommunistiske Nordkorea og det kapitalistiske Sydkorea.

Idéen til industrizonen blev født under det første topmøde mellem landene for 15 år siden.

Ban Ki-moon sagde tirsdag, at han havde forhåbning om, at hans besøg i Kaesong - der skulle have fundet sted torsdag - kunne bidrage til at genåbne dialogen mellem de to lande på den koreanske halvø.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip