Nordkorea bekræfter atomprøvesprængning

Det nordkoreanske regime bekræfter, at landet har gennemført en underjordisk atomprøvesprængning. Det rapporterer det statslige nyhedsbureau, KCNA, tirsdag morgen dansk tid.

Styret i hovedstaden Pyongyang siger, at prøvesprængningen blev udført "på sikker og succesfuld vis", lyder det:

- Atomprøvesprængningen blev udført som en del af foranstaltninger til at beskytte vores nationale sikkerhed og suverænitet mod den hensynsløse fjendtlighed fra USA, som overtrådte vores lands ret til en fredelig satellitopsendelse.

Forsvarsministeriet i nabolandet Sydkorea siger, at sprængningen havde en styrke på seks til syv kiloton. Samtidigt er der indkaldt til hastemøde i den sydkoreanske regering.

Det internationale samfund har gentagne gange advaret og straffet det nordkoreanske regime med sanktioner for deres atomprogram.

Tirsdagens prøvesprængning var ventet ifølge flere kommentatorer.

Regimet sagde i januar, at man var ved at planlægge en tredje atomprøvesprængning og flere affyringer af langdistanceraketter, og at landets fjende hedder USA.

Satellitbilleder har også afsløret, at det nordkoreanske styre har været i færd med forberedelser i byen Punggye-ri i den nordøstlige det af landet, hvor landets to tidligere atomprøvesprængninger fandt sted i 2006 og 2009.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip