Nordkorea er klar til at angribe amerikanske baser

Nordkorea har ifølge landets officielle nyhedsbureau KCNA bedt militæret om at stille raketter på standby til at angribe amerikanske militærbaser i Sydkorea og Stillehavet. Det skriver Reuters på baggrund af oplysninger fra KCNA.

Det er angiveligt den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, der har givet ordren efter et møde med de magtfulde militære spydspidser i det kommunistiske land.

»Han underskrev planen om de tekniske forberedelser af strategiske raketter til KPA (den nordkoreanske hær, red.), han beordrede dem til at stå standby til at angribe, så de når som helst kan ramme USAs fastland, landets militærbaser i de operationelle områder i Stillehavet, herunder Hawaii og Guam, samt dem i Sydkorea,« oplyser KCNA.

Forholdet mellem USA og Nordkorea har længe været særdeles køligt, og spændingerne mellem de to lande fik ekstra næring, da det kommunistiske styre i sidste måned testede sin hidtil kraftigste atomprøve. Det var tredje gang, nordkoreanerne prøvede det internationale samfunds tålmodighed af, og det fik FN til at skærpe sanktionerne mod landet.

I slutningen af 2012 sendte Nordkorea også en langtrækkende raket til vejrs, det skete dengang under påskud af, at der var tale om opsætningen af en vejrsatellit. Raketten viste dog ifølge kendere, at landet er nået langt i udviklingen af interkontinentale raketter, som kan forsynes med atomsprænghoveder.

USA er ikke det eneste land, der med skepsis følger med i nordkoreanernes erklærede fredelige forsøg. Nabolandet og ærkefjenden Sydkorea ser også til med bekymret mine, og forholdet mellem de to Koreaer ser ud til at være kastet ud i en dyb krise, efter at Nordkorea har besluttet sig for at afbryde en telefonlinje mellem de to landes militær.

Nordkorea kan dog forvente opbakning fra landets allierede USA, som erklærer sin støtte til sydkoreanerne.

»Vi vil klart forsvare - vi er entydigt forpligtet - til en alliance med Sydkorea samt vores andre allierede i den del af verden,« siger den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, ifølge AFP.

 

Dagens Gossip