Nordkorea truer med fjendtlige atomangreb

Regimet i Nordkorea truer med at gennemføre et "forebyggende" atomangreb mod enhver, der angriber det isolerede, kommunistiske land.

Dermed skruer nordkoreanerne op for retorikken mod "fjendtlige" lande, mens FN forbereder nye sanktioner mod Pyongyang.

- USA er ved at antænde en atomkrig, og derfor vil vi udøve vores ret til forebyggende atomangreb mod dem, der angriber os, siger en talsmand for det nordkoreanske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet KCNA.

Selv om Nordkorea gerne vil have det til at se sådan ud, har landet endnu ikke kapacitet til at udføre et atomangreb mod USA.

Den krigeriske retorik er imidlertid typisk for det nordkoreanske regime, der også kræver, at Sydkorea og USA indstiller deres årlige fælles militærøvelser.

Ifølge Nordkorea benytter USA øvelserne i Sydkorea som en mulig affyringsrampe for et amerikansk atomangreb mod Pyongyang.

Tirsdag truede Nordkorea med at opsige den våbenhvile, som Nord- og Sydkorea indgik i 1953.

Også denne trussel var funderet i, at Kina og USA angiveligt er blevet enige om at stramme sanktionerne mod Nordkorea efter en atomprøvesprængning i sidste måned.

Nord- og Sydkorea er teknisk set stadig i krig med hinanden, efter at Koreakrigen endte med en våbenhvile i stedet for en fredsaftale i 1953.

I alt kostede krigen cirka tre millioner mennesker livet - størstedelen af dem var civile.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip