Nordkoreas internet er tilsyneladende under angreb

Skrevet af admin

23/12/2014

Mest læste i dag

Nordkoreas i forvejen svage internetforbindelser lader til at være under voldsomt pres.

Det siger en amerikansk it-ekspert, der samtidig sandsynliggør, at det kan skyldes målrettede hackerangreb på det isolerede asiatiske land.

- I de seneste 24 timer er Nordkoreas internetforbindelser til omverdenen blevet svagere og svagere, og på nuværende tidspunkt er landet offline, siger Doug Madory, der er direktør i det amerikanske it-sikkerhedsfirma Dyn Research.

- Jeg har aldrig set så konsekvente udfald på landets forbindelser før, siger han.

De massive problemer med Nordkoreas internet kommer efter landets påståede hacking af filmstudiet Sony Pictures og filmen "The Interview" i november.

USA's præsident, Barack Obama, har garanteret, at angrebet på Sony vil blive gengældt, men de amerikanske myndigheder vil ikke oplyse, om man har indledt et hackerangreb mod Nordkorea.

Det står dog klart, at amerikanerne kræver kompensation til Sony Pictures, der i forbindelse med hackerangrebet trak komediefilmen "The Interview" tilbage. I filmen er den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un, mål for satiriske angreb.

Det kommunistiske styre i den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, nægter at stå bag angrebet.

I stedet har styret krævet en fælles undersøgelse af sagen forestået af nordkoreanerne og USA. Et krav, som de amerikanske myndigheder kalder "absurd".

- Det er lige nøjagtig den slags opførsel, vi forventer at se fra et regime, som har truet med "ubarmhjertige modangreb" på USA på grund af en hollywood-komedie, siger den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power.

Sony Pictures har ikke alene fået opbakning af USA's regering. Senest har organisationen Art House Converge, hvis medlemmer råder over flere hundreder biografer, i et åbent brev slået fast, at organisationens medlemmer har tænkt sig at vise "The Interview".

/ritzau/AFP