Nordkoreas Kim takker ja til Moskva-invitation

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har sagt ja til at deltage, når Rusland den 9. maj markerer 70-års-dagen for Sovjetunionens sejr over Tyskland ved afslutningen på Anden Verdenskrig.

Det rapporterer sydkoreanske medier.

Hvis Kim Jong-un tager til Rusland, vil det være hans første besøg i udlandet, siden han kom til magten i det lukkede land i 2011.

- Omkring 20 statsledere har bekræftet, at de deltager i markeringen af årsdagen, og den nordkoreanske leder er blandt dem, siger en talsmand for præsident Vladimir Putin ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Dermed ser det ud til, at Kim Jong-uns første udlandsbesøg kommer til at gå til Rusland og ikke til Kina, som er den vigtigste allierede.

Moskva og Pyongyang har i den seneste tid udviklet stærkere bånd. Regimet i Nordkorea støtter Rusland i Ukraine-konflikten, og der er udarbejdet samarbejdsprojekter inden for gas og infrastruktur.

Samtidig er forholdet mellem Nordkorea og Kina blevet noget kølnet, efter at Kim kom til magten.

Kina har været hårdere i tonen end russerne i dets kritik af Nordkoreas atomprøvesprængninger, der har udløst internationale advarsler og FN-sanktioner.

Kinas præsident, Xi Jinping, har mødt den sydkoreanske præsident, Park Geun-hye, seks gange, siden de begge kom til magten i 2012. Xi har endnu ikke mødtes med Nordkoreas leder.

Tidligere i denne måned sagde Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, at Nordkorea havde sendt positive signaler til Moskva, efter at Putin havde sendt en invitation til Pyongyang.

Kim Jong-uns far, Kim Jong-il, blev inviteret til Rusland i 2005 ved markeringen af 60-års-dagen for afslutningen på Anden Verdenskrig, men han kom ikke.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip