Nordkoreas raketter på standby til angreb på amerikanske baser

29/03/2013 00:47

BNB

Nyheder
Det skriver Reuters på baggrund af oplysninger fra det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA. Kims ordre er en reaktion på USAs seneste magtdemonstration, hvor amerikanerne har sendt bombefly ind over den koreanske halvø. Det blev opfattet som en provokation i Nordkorea, hvor styret nu har afholdt et hasteindkaldt møde for at diskutere situationen. Ifølge KCNA har Kim underskrevet ordren om at holde raketterne på standby under et møde med Nordkoreas topgeneraler. »Han underskrev planen om de tekniske forberedelser af strategiske raketter til KPA (den nordkoreanske hær, red.), han beordrede dem til at stå standby til at angribe, så de nårsomhelst kan ramme USAs fastland, landets militærbaser i de operationelle områder i Stillehavet, herunder Hawaii og Guam, samt dem i Sydkorea, oplyser KCNA ifølge Reuters.

Mest læste i dag

Det skriver Reuters på baggrund af oplysninger fra det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA.

Kims ordre er en reaktion på USAs seneste magtdemonstration, hvor amerikanerne har sendt bombefly ind over den koreanske halvø. Det blev opfattet som en provokation i Nordkorea, hvor styret nu har afholdt et hasteindkaldt møde for at diskutere situationen.

Ifølge KCNA har Kim underskrevet ordren om at holde raketterne på standby under et møde med Nordkoreas topgeneraler.

»Han underskrev planen om de tekniske forberedelser af strategiske raketter til KPA (den nordkoreanske hær, red.), han beordrede dem til at stå standby til at angribe, så de nårsomhelst kan ramme USAs fastland, landets militærbaser i de operationelle områder i Stillehavet, herunder Hawaii og Guam, samt dem i Sydkorea, oplyser KCNA ifølge Reuters.