Nordmænd og svenskere banker os på investeringsbeviser

26/03/2013 14:51

BNB

Nyheder
Der er lidt færre danskere, som har sat deres opsparing i landets investeringsforeninger. Ved udgangen af sidste år var der 800.000 danskere, som ejede et eller flere investeringsbeviser. Det er et fald på omkring 10.000 i løbet af året.Det fremgår af en analyse, som Investeringsforeningsrådet har lavet. Heri kan man se, at vi er et stykke efter vores norske og svenske venner, når det gælder investeringsbeviserne.Omkring 14 pct. af danskerne har investeringsbeviser. I Norge er tallet lidt mere end dobbelt så stort, mens det for svenskerne er langt større. Sidstnævnte skyldes blandt andet, at svenskerne tidligere sparede penge i skat, når de satte deres opsparing i en investeringsforening.Når man ser på alderen på de danske investorer, så er der flest mellem 60 og 69 år. Den ældre del af befolkningen er ligeledes dem, som ejer flest investeringsforeningsbeviser.Analysen viser samtidig den gammel kendte nyhed om, at kvinder og mænd investerer forskelligt. Kvinderne er mere forsigtige og holder flere af deres penge i obligationer, mens mændene i højere grad får efter aktierne.

Mest læste i dag

Der er lidt færre danskere, som har sat deres opsparing i landets investeringsforeninger. Ved udgangen af sidste år var der 800.000 danskere, som ejede et eller flere investeringsbeviser. Det er et fald på omkring 10.000 i løbet af året.

Det fremgår af en analyse, som Investeringsforeningsrådet har lavet. Heri kan man se, at vi er et stykke efter vores norske og svenske venner, når det gælder investeringsbeviserne.

Omkring 14 pct. af danskerne har investeringsbeviser. I Norge er tallet lidt mere end dobbelt så stort, mens det for svenskerne er langt større. Sidstnævnte skyldes blandt andet, at svenskerne tidligere sparede penge i skat, når de satte deres opsparing i en investeringsforening.

Når man ser på alderen på de danske investorer, så er der flest mellem 60 og 69 år. Den ældre del af befolkningen er ligeledes dem, som ejer flest investeringsforeningsbeviser.

Analysen viser samtidig den gammel kendte nyhed om, at kvinder og mænd investerer forskelligt. Kvinderne er mere forsigtige og holder flere af deres penge i obligationer, mens mændene i højere grad får efter aktierne.