Nordsjælland sælger nøglespiller til Belgien

FC Nordsjælland fortsætter med at sælge godt ud i vinterens transfervindue.

Fredag blev det officielt, at midtbanespiller Enock Kofi Adu skifter til belgiske Club Brugge.

- Der har det seneste års tid været støt stigende interesse for Adu i takt med hans og klubbens gode resultater, og derfor var det glædeligt, da han viste os tillid ved at forlænge sin kontrakt i efteråret, siger sportsdirektør Jan Laursen i en pressemeddelelse.

- Det har gjort, at vi har ikke været presset til at tage en hurtig beslutning, men i stedet, sammen med Adu, har kunne prioritere en løsning, hvor både økonomi og sportslige ambitioner blev opfyldt til stor tilfredshed for alle parter.

Allerede torsdag sagde Adu til ghanasoccernet.com, at han skiftede til belgierne, så nogen stor overraskelse er det ikke. I løbet af ugen har historien også været fremme i medierne.

- Forløbet med Adu er en fantastisk historie, og også et godt eksempel på rigtig flot trænerarbejde af vores mange dygtige trænere og øvrige stab.

- Han kom til FCN som 19-årig via en prøvetræning og har sammen med holdet udviklet sig eksplosivt i de to et halvt år, han har været hos os.

- Og det er derfor med både glæde og stolthed, vi sender ham videre til Club Brugge, som satser på og investerer benhårdt i at spille Champions League.

- Adu har haft stor betydning for os, men som vi har set mange gange før, så betyder afgang også, at nye spillere får chancen og tager den. Det, tror vi også på, sker denne gang og ønsker Adu alt muligt held og lykke, siger Jan Laursen.

FC Nordsjælland har tidligere i januar mistet spillere som Michael Parkhurst til Augsburg, Mikkel Beckmann til Apoel FC på Cypern og Andreas Laudrup, der er sendt på et lejeophold i franske St. Etienne.

Til gengæld har FCN i Lyngby hentet offensivspilleren Uffe Bech, der i øjeblikket er med ligalandsholdet i USA, samt 20-årige Francisco Calvo, der har opnået 3 A-landskampe for Costa Rica. Calvo kommer fra Pérez Zeledón i hjemlandet.

Club Brugge har de tre danskere Niki Zimling, Jesper Jørgensen og Jim Larsen i truppen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip