Norge rammes af orkan med 22 meter høje bølger

Skrevet af admin

06/02/2015

Dagens topnyheder

Et voldsomt uvejr rammer lørdag Nordnorge, og folk tilrådes at surre ejendele fast og holde sig inden døre, mens orkanen Ole raser.

Der er varslet bølger op til 25 meter, og politiet i Salten oplyser, at folk i øsamfundet Givær i Bodø kommune vil blive evakueret i løbet af fredagen.

- Vi anbefaler evakuering af Givær. Der er meldt om orkan og kan komme bølger på op mod 22 meter, siger den lokale politimester, Geir Over Heir.

NRK skriver, at bølgerne kan blive op til 25 meter høje, og at det i forbindelse med tidevandet kan give ekstrem høj vandstand.

Der forventes vindstyrker på mellem 30 og 40 meter i sekundet, og Røde Kors forbereder sig på at skulle undsætte folk under stormen.

Allerede fra fredag aften blæser det voldsomt op ved Lofoten, i Nordland og Troms, hvor det udvikler sig til orkan lørdag, oplyser Norges meteorologiske tjeneste.

Lige syd for i Trøndelag med hovedbyen Trondheim vil der komme stærk storm.

Folk tilrådes af politiet og meteorologer til ikke at bevæge sig mod kysten for at se på de kæmpestore bølger. Det er livsfarligt at bevæge sig ud i orkanen.

Den nordvestlige orkan ventes at ramme områderne Nordland og Troms lørdag mellem klokken 10 og 11 og vare ved til mellem klokken 18 og 19.

/ritzau/