Norsk kommission skal granske Scandinavian Star

Norges storting har besluttet at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal granske omstændighederne ved færgebranden på Scandinavian Star, der i 1990 kostede 158 mennesker livet, skriver NTB.

Det er Stortingets kontrol- og konstitutionskomité, der har vedtaget, at katastrofen på Scandinavian Star skal være genstand for en parlamentarisk undersøgelse.

Norsk politi genåbnede i sommer sagen, efter at rigsadvokaten havde givet sit samtykke. Efterforskningen skal i hovedtræk dreje sig om at finde ud af, om Scandinavian Star blev stukket i brand som led i et forsøg på omfattende forsikringssvindel.

Regeringspartierne Høyre og Fremskrittspartiet er imod undersøgelseskommissionen. Her mener man, at man skal vente med at nedsætte en undersøgelseskommission, til politiet har afsluttet dets efterforskning.

I slutningen af november mødtes Støttegruppen efter Scandinavian Star-ulykken med den norske justitsminister Anders Anundsen, hvor gruppen anmodede om en parlamentarisk undersøgelseskommission.

Sådanne kommissioner kan udnævnes af Stortinget for at få mere klarhed i en sag med det formål at afdække fejl og forsømmelser, klarlægge ansvar eller få sandheden frem i en sag.

Det er endnu uvist, hvem der skal sidde i kommissionen.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip