Norsk medie: Norge skal destruere kemiske våben

Ifølge den norske TV-station NRK skal den norske regering tage stilling til, om landet vil medvirke til at hente Syriens kemiske våbenlagre ud af det borgerkrigshærgede land og destruere dem på norsk jord.

Ifølge NRK faldt anmodningen under sidste måneds FN-topmøde i New York, men det er endnu ikke officielt bekræftet. Det bliver dog højst sandsynligt en afgørelse, der skal træffes på højeste regeringsniveau i Norge, skriver NRK.

TV-stationen oplyser, at svaret på anmodningen ventes at falde i november, efter en række konsekvensanalyser af sikkerheden i forbindelse med blandt andet transporten af våbnene.

Hvis Norge vælger at takke ja til opgaven med at destruere de dødbringende våben, vil det angiveligt ske med udenlandsk støtte. Landet har i dag ikke det fornødne udstyr til en destruktion. Men USA har de fornødne anlæg, som tilmed er mobile. Nogle af gasserne og kemikalierne er dog så farlige, at de angiveligt skal destrueres i Syrien.

Regimet i Syrien har fået en stram tidsfrist på ni måneder til at overgive og destruere alle kemiske våben. Styret bliver beskyldt for at have brugt de farlige våben ved flere lejligheder, blandt andet 21. august i år, hvor nervegassen sarin blev anvendt i en række forstæder til hovedstaden Damaskus. Ifølge USA kostede det flere end 3.000 mennesker livet.

Det anslås, at Syrien er i besiddelse af 1.000 ton nervegas og kemikalier.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip