Norsk nynazist fortæller om anholdelsen på sin blog

Sådan beskriver den norske nynazist Varg Vikernes det franske politis anholdelse af ham tirsdag. Sammen med hustruen blev han pågrebet og endte i politiets varetægt, mistænkt for at ville planlægge »en stor terroraktion«. De to er dog løsladt igen henholdsvis onsdag og torsdag, fordi efterforskerne ikke har fundet beviser for terrorplanlægningen.

Ifølge vg.no er Varg Vikernes tilbage på sin gård i Frankrig i byen Salon-La Tour. Og selv om han ikke har lyst til at tale med journalisterne, da det norske dagblads udsendte dukker op, vil han gerne fortælle om anholdelsen. På sin blog.

»Jeg vågnede ved et højt brag. Jeg sprang ud af sengen og så, at nogen brød ind i vores hjem. De havde smadret vinduet,« skriver nynazisten.

»Min gravide kone prøvede at beskytte vores barn og greb ud efter riflen. Da hun så min reaktion, indså hun, at det var politiet. Hvad i alverden ville de? Knuser de selve vores indgangsparti på grund af min blog?« spørger Varg Vikernes i sit indlæg.

Parrets barn, som var hos sin bedstemor under tilbageholdelsen, blev chokeret og bange ved oplevelsen, forklarer Vikernes.

Efter anholdelsen blev de to, beskriver han, ført ud til politibiler, hvor de hver fik en sort hætte over hovedet, inden de blev kørt videre. Og i fængslet blev de placeret i hver sin celle.

Mens politiet var i huset, konfiskerede betjente ifølge Vikernes blandt andet spyd, rifler, luftgevær, armbrøst og flere knive.

AFP skriver, at hustruen på lovlig vis havde købt fire rifler, som ifølge myndighedernes mistanke skulle bruges i forbindelse med højreekstremistisk kriminalitet. Interessen for nordmanden opstod, da han modtog Anders Behring Breiviks manifest - manden bag terrorangrebene i Norge i 2011.

Mistanken blev forstærket af, at Varg Vikernes gentagne gange ytrede sig negativt om jøder, muslimer og andre ikke-vestlige personer på internettet.

Varg Vikernes blev i 1994 dømt for mordet på musikeren Øystein Aarseth og en række ildspåsættelser på norske stavkirker.

 

Dagens Gossip