Norsk politi tilbyder terror-snak med norske aviser

Skrevet af admin

13/01/2015

Mest læste i dag

Politiets sikkerhedstjeneste (PST) i Norge indkalder samtlige norske redaktører til samtaler om sikkerhed efter terrorangrebene i Paris, skriver NRK.

Sikkerhedstjenesten vil ifølge generalsekretæren i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, tilbyde alle norske redaktører en sikkerhedssamtale for at give forebyggende råd og vejledning.

- Vi har fået en henvendelse fra PST, hvor de spørger, om der er interesse for et møde, hvor de informerer lidt om trusselsbilledet og giver lidt vejledning om sikkerhedsforanstaltninger, som de enkelte mediehuse kan lave, siger Arne Jensen.

De redaktioner, der har modtaget et brev fra PST, er blandt andre flere af de største norske aviser og tv-kanaler, som i de sidste dage har vist karikaturer af profeten Muhammed i deres spalter og udsendelser.

Norsk Redaktørforening har haft en dialog med PST om brevet, og foreningen ser tiltaget som positivt.

I sidste uge blev 17 mennesker dræbt under tre blodige dage i den franske hovedstad, Paris. Angrebene startede med, at det franske satiriske ugemagasin Charlie Hebdo blev udsat for en massakre, hvor 12 mennesker blev slået ihjel.

Onsdag udkommer Charlie Hebdo for første gang siden det blodige angreb.

Forsiden af onsdagens udgave viser profeten Muhammed med en tåre i sit øje. Han holder et skilt med teksten "Je suis Charlie", der er blevet en verdensomspændende sætning til at udtrykke støtte til ytringsfrihed og ære ofrene for massakren. Overskriften lyder "Alt er tilgivet".

/ritzau/NTB