Norsk statsborger kan være involveret i terrorangreb i Kenya

17/04/2013 13:40

BNB

Nyheder
På baggrund af oplysninger fra en anden norsk statsborger er PST nu begyndt på en formel undersøgelse af manden.»I kølvandet på, at situationen er blevet afklaret, har PST modtaget oplysninger om, at en norsk statsborger af somalisk oprindelse skal have været involveret i planlægningen og udførelsen af angrebet, og PST har på det grundlag besluttet at indlede en undersøgelse,« skriver PST i en pressemeddelelse.En gruppe terrorister fra den islamistiske terrorgruppe al-Shabaab angreb 21. september indkøbscentret i Kenyas hovedstad, Nairobi, og dræbte 67 mennesker.Ifølge PST skal undersøgelsen primært forebygge eventuelle nye terrorhandlinger, men også se på i hvilket omfang den navngivne mand muligvis var involveret.»Undersøgelsen vil også forsøge at identificere personer med forbindelse til al-Shabaab samt bistå de kenyanske myndigheder med deres igangværende undersøgelse. PST har sendt efterforskere til Nairobi for at sikre det bedst mulige samarbejde med det kenyanske politi og sikkerhedsmyndigheder,« skriver PST.

Mest læste i dag

På baggrund af oplysninger fra en anden norsk statsborger er PST nu begyndt på en formel undersøgelse af manden.

»I kølvandet på, at situationen er blevet afklaret, har PST modtaget oplysninger om, at en norsk statsborger af somalisk oprindelse skal have været involveret i planlægningen og udførelsen af angrebet, og PST har på det grundlag besluttet at indlede en undersøgelse,« skriver PST i en pressemeddelelse.

En gruppe terrorister fra den islamistiske terrorgruppe al-Shabaab angreb 21. september indkøbscentret i Kenyas hovedstad, Nairobi, og dræbte 67 mennesker.

Ifølge PST skal undersøgelsen primært forebygge eventuelle nye terrorhandlinger, men også se på i hvilket omfang den navngivne mand muligvis var involveret.

»Undersøgelsen vil også forsøge at identificere personer med forbindelse til al-Shabaab samt bistå de kenyanske myndigheder med deres igangværende undersøgelse. PST har sendt efterforskere til Nairobi for at sikre det bedst mulige samarbejde med det kenyanske politi og sikkerhedsmyndigheder,« skriver PST.