Norske kvinder frasiger sig favoritrolle mod Danmark

Kampen om favoritværdigheden før semifinalen ved EM for kvinder er gået ind i sin afgørende fase. Ved Danmarks officielle pressemøde aftenen før det nordiske brag gjorde den danske landstræner, Kenneth Heiner-Møller, Norge til favoritter med chancevurderingen 55-45.

Men det vil den norske landsholdsspiller, Marit Fiane Christensen, ikke høre tale om. Danskernes præstation før mesterskabet skal også tages i betragtning, fortæller hun til vg.no.

- Vi tænker mere på kampene før EM, når vi snakker om deres (danskernes, red) kvaliteter, og vores favoritstempel kommer måske fra dét, der er sket i denne turnering. Men før EM havde Danmark nok en bedre mulighed end os for at tage medaljer, siger Marit Fiane Christensen til vg.no.

Danmark er i semifinalen efter først lodtrækningsheld og dernæst fire kølige spark fra 11-meter-pletten ved den afgørende straffesparkskonkurrence i kvartfinalen mod Frankrig. Men selvom der i de danske medier er blevet fokuseret meget på, at heldet har bragt de danske mirakel-kvinder langt ved EM, understreger Marit Fiane Christensen, at danskerne ikke er helt uden evner.

- Jeg synes, de har spillet mange gode kampe. Mod Sverige var de stærke, og de viste styrke mod Frankrig, som ikke kom til kæmpestore chancer. Jeg synes, det er et godt hold, siger hun og spår dermed en tæt semifinale.

- Vi må slå dem for at komme i finalen, men Danmark er et rigtig godt hold, som er på niveau med os. Det er ikke givet, hvilket hold der er bedst. Det er meget åbent for bookmakerne, siger Marit Fiane Christensen til vg.no.

 

Dagens Gossip