Norwegian Bank kigger på Danmark

Det fremstormende flyselskab Norwegian sender nu sin bank ind i Sverige. Og derefter kan det blive Danmarks tur. Sverige er valgt som første jagtmark, blandt andet fordi det er lettere at kreditvurdere kunder i Sverige end i de øvrige nordiske lande, siger vicedirektør i Norwegian Erik Jensen.

»Der ligger en samlet vurdering bag, at vi har valgt at udvide i Sverige frem for Danmark,« siger Erik Jensen.

Han peger på, at flyselskabet har flere kunder i Sverige end i Danmark, og dertil kommer den lettere kreditvurdering, som giver Norwegian mulighed for mere automatisering i den netbaserede Bank Norwegian.

»Man har en oplysningscentral i Sverige, som giver os mulighed for at trække oplysninger om den enkelte kundes situation og f. eks. hvem der misligholder lån. Sverige er et af de bedste markeder for kreditvurdering, og det giver os mulighed for at automatisere processen,« fortæller Erik Jensen.

I forhold til Danmark afviser Erik Jensen »overhovedet ikke« at tilbyde danske kunder forbrugslån og opsparingskonti i forbindelse med Norwegian-koncernens bonuskort.

»Men vi har ingen konkrete planer endnu,« siger han.

Partner John Norden fra bankportalen Mybanker tror på Norwegians bankplaner.

»Vi ser en del brancheglidninger f. eks. med Virgin Money, Tesco og Ikano. Mit indtryk er, at det går godt. De store brands kan se en fordel ved at gå ind i betalingsstrømmen og kombinere betaling med bonus og medlemsfordele. Det giver en bedre kontakt med kunderne, og set som flyselskab bliver du mindet om, at du også skal købe flybilletter, hver gang du bruger betalingskortet,« siger John Norden.Tidligere har der været en vis modvilje over for at betro sine bankforretninger til et site på nettet. Men ifølge John Norden har bankernes image taget et styrtdyk gennem finanskrisen.

»Tiden til at komme med et brand, der i forvejen står godt, har aldrig været bedre,« siger John Norden.

Danskere med bopæl i Sverige eller danskere med sommerhus på den anden side af Øresund kan i øvrigt ikke blive kunder i Bank Norwegian, hvor de fortsat er danske statsborgere, oplyser Erik Jensen.

 

 

Dagens Gossip