Norwegian sender uheldsramt Dreamliner tilbage til Boeing

Norwegian Air Shuttle meddeler lørdag, at det sender et af sine splinternye Boeing 787 Dreamliner-fly tilbage til producenten, skriver Reuters. Gentagne tekniske problemer og deraf følgende aflysninger og forsinkelser er nu blevet for meget for lavprisflyselskabet, som har bygget sin nye langdistancestrategi på det brændstofeffektive fly.

Men alt for mange gange er flyet aldrig lettet fra jorden. I stedet har passagerne måttet tåle forsinkelser, ombookninger, uisikkerhed og aflysninger.

»Flyets pålidelighed er simpelthen ikke acceptabel. Vores passagerer kan ikke leve med denne ydeevne.« siger Nnorwegian-talsmand Lasse Sandaker-Nielsen til Reuters.

For at holde ruterne i gang har Norwegian lejet andre fly, og det kommer også til at ske nu, da et af Dreamliner-flyene bliver sendt retur til Boeing. Der er tale om et Airbus A340 - altså et velkendt og stabilt fly fra Boeings største konkurrent.

Det er ikke mere end to dage siden, at Norwegians topchef Bjørn Kjos fortalte, at Boeing havde undervurderet problemerne med sit nye fly, og at flyproducenten under et krisemøde med det norske flyselskab havde erklæret sig parate til at opgradere servicen på flytypen og blandt andet flytte reservedele tættere på kunderne, så reparationer ville kunne foretages hurtigere.

I mellemtiden bliver Norwegian-kunder stadig mødt med denne reklame på luftfartsselskabets hjemmeside:

»We have one of Europes newest and most modern fleets.«

 

Dagens Gossip