Norwegian: Udenlandsk arbejdskraft, tak

SAS' norske ærkerival, flyselskabet Norwegian, truer med at flytte selskabets nye store fly til Sverige, hvis ikke de norske myndigheder vil tillade udenlandsk mandskab på langdistanceruter. Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Ifølge Norwegians kommunikationsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, er det nu ni måneder siden, at man tog kontakt til de norske myndigheder om ændringer af regler for udlændinge. Man har allerede været i kontakt med de svenske myndigheder om sagen.

- Får vi nej fra de norske myndigheder, registrerer vi de nye Dreamliner-langdistancefly i Sverige og flytter selskabet, som skal drive dem, derover, siger Anne-Sissel Skånvik til Dagens Næringsliv.

- Der er en risiko for, at stadig større dele af Norwegian flytter med af effektivitetsårsager, enten til Sverige eller til et andet land, tilføjer hun.

Norwegian ønsker blandt andet at ansætte personale fra Thailand på den nye lavprisrute mellem Oslo og Bangkok.

På trods af, at det norske LO, fagforbundene og SAS-personaleorganisationerne siger klart nej, mener Norwegian ikke, at man beder om andet end lige konkurrencevilkår.

- Vi beder bare om at kunne konkurrere på samme vilkår som eksempelvis Thai, Qatar og Continental Airlines, som flyver hertil. Ikke mere, siger Anne-Sissel Skånvik til Dagens Næringsliv.

Hun understreger, at der ikke er tale om anvendelse af udenlandsk mandskab på indenrigsruter.

Ifølge den norske statssekretær Gina Lund er sagen under behandling, og det norske arbejdsministerium har endnu ikke taget stilling til spørgsmålet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip