Novo Nordisk fik overskud på 34 milliarder i 2014

Endnu en gang slår medicinalgiganten Novo Nordisk sig selv på bundlinjen.

Novo Nordisk kom ud af 2014 med rekordoverskud på 34 milliarder kroner før skat, oplyser koncernen til fondsbørsen. Det er en stigning på fem procent i forhold til 2013.

- Vi er tilfredse med de finansielle resultater, Novo Nordisk har opnået i 2014, som var et år med flere udfordringer end normalt, siger administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i regnskabet.

- Salgsvæksten var overvejende drevet af Levemir og Victoza, og vores nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, klarer sig fortsat godt, tilføjer han.

Omsætningen i 2014 landede på knap 89 milliarder kroner. Det er en stigning på seks procent i forhold til 2013.

Novo Nordisk fastholder forventningerne til hele 2015 i lokal valuta, men hæver på grund af valutaforhold forventningerne i danske kroner, oplyser Novo Nordisk i årsregnskabet for 2014.

Målt i lokal valuta venter Novo Nordisk en salgsvækst på 6-9 procent og en stigning i resultatet af primær drift på "omkring" 10 procent.

I danske kroner ventes en salgsvækst på 18-21 procent og en fremgang i resultatet af primær drift på omkring 29 procent.

Tidligere indikerede Novo, at væksten i omsætning og driftsresultat ville blive henholdsvis tre og fem procentpoint højere i danske kroner end i lokal valuta.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip