Novo satser milliarder på diabetesmedicin i pilleform

Medicinalkoncernen satser nu 20 milliarder kroner på at sparke døren ind til det kæmpestore marked for diabetesmedicin i pille- og tabletform.

Medicinalkoncernens storsællerter, hovedsageligt insulin, skal i dag sprøjtes ind, og det afskrækker mange diabetikere og hæmmer væksten for Novo Nordisk, skriver avisen.

I et historisk forsøg på at gøre sin medicinen mere tilgængelig arbejder selskabet i dag på udvikling af seks tabletter. Kommer bare én af tabletterne på markedet, kan det vende op og ned på måden, sukkersyge behandles og samtidig skabe en ny gigantisk milliardforretning for Novo Nordisk.

»Hvis det her lykkes, så er det en gamechanger, der gør os meget konkurrencedygtige på et marked, der til den tid vil være langt over 100 milliarder kroner, og som Novo Nordisk stort set ikke er på i dag,« siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, til Børsen.

Novo Nordisk har indtil videre investeret fire milliarder kroner på tabletudvikling. Og inden selskabet, måske, kan glæde sig over en vellykket mission ved udgangen af dette årti, kan over 20 milliarder kroner være brugt.

»Det er ikke, fordi vi ikke kan magte det, men det er stadig mange penge, og det siger lidt om, at det ikke er noget, vi kun gør for sjov,« siger Mads Krogsgaard Thomsen til avisen.

Der har været utallige mislykkede forsøg på at opfinde en insulintablet, siden insulin første gang blev anvendt i 1922.Lykkes selskabet, står det alene med succesen, da ingen andre større diabetesfokuserede medicinalkoncerner har kastet sig ud i lignende investeringer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip