Novo: Vi mangler medarbejdere til massive investeringer

Skrevet af admin

29/05/2015

Dagens topnyheder

Der bliver talt om et mindre opsving i den danske økonomi, men manglen på for eksempel ingeniører risikerer at blive en bremseklods for væksten.

Et af de steder, der har svært ved at finde de rette folk, er Novo Nordisk i Kalundborg, hvor der arbejder 3800 medarbejdere, fortæller produktionsdirektør Michael Hallgren.

Han nævner, at medicinalgiganten fra 2000 til 2014 har investeret 11,5 milliarder kroner i Kalundborg-området og for nylig startede en ny fabrik til 1,5 milliarder kroner op.

- Det vil sige, at denne massive investering i lokalområdet kræver en del arbejdskraft, siger Michael Hallgren til Ritzau.

- For at udnytte det fuldt ud er vi nødt til at kunne tiltrække de dygtige medarbejdere på alle niveauer. Udfordringen i øjeblikket ligger primært på ingeniørområdet, og der har vi en masse tiltag i gang for at løse den udfordring, tilføjer han.

Selskabets udfordring med at rekruttere folk til Kalundborg er blevet fremhævet af økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) i Jyllands-Posten.

Her siger ministeren, at de arbejdsløse i dag ikke er villige til at rejse langt nok for at arbejde.

Michael Hallgren ønsker ikke at kommentere Morten Østergaards udlægning. Men produktionsdirektøren nævner, at han ser en primær løsning på udfordringen ligge i to spor.

- Det ene spor handler om at sikre, at vi får uddannet en hel masse ingeniører i en høj kvalitet. Det andet spor handler om at sørge for, at vi har en god infrastruktur til og fra Kalundborg.

- Helst via en motorvej, men en togforbindelse kan også gå an, siger Michael Hallgren.

For medicinalgiganten er det dog ikke lige til at bygge en motorvej eller en togforbindelse. I stedet er Novo Nordisk storaftager af nyuddannede ingeniører, forklarer direktøren.

- Når de lander hos os, starter der en næsten livslang uddannelse. Det starter med det elementære, men løbende bliver personen klædt mere på gennem hele arbejdslivet.

- Det er en specialuddannelse at fremstille medicin ovenpå den ingeniøruddannelse, som vedkommende forinden har taget, lyder det fra Michael Hellgren.

/ritzau/