Novos fedmemedicin får grønt lys i USA

De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har godkendt Novo Nordisks vægttabsmiddel Saxenda.

Den danske medicinalvirksomhed forventer at lancere medicinen i USA i første halvår af 2015, oplyser selskabet i en selskabsmeddelelse.

Der venter dermed Novo Nordisk en årlig indtjening på op mod 10 milliarder kroner alene i USA, hvor ikke færre end hver tredje voksen er svært overvægtig.

Saxenda, som injiceres af de overvægtige selv, nedsætter appetitten og giver en større mæthedsfornemmelse.

- Mange svært overvægtige har komplikationer. Saxenda har potentiale til at hjælpe nogle af disse mennesker med at opnå og fastholde et klinisk signifikant vægttab, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk.

Godkendelsen kommer, efter at FDA´s rådgivende ekspertpanel på et møde 11. september 2014 med stemmerne 14–1 sagde god for Saxenda.

Herhjemme har overvægtige testet midlet i et forsøg, og bliver den amerikanske godkendelse fulgt op af en godkendelse fra det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), så vil flere danskere blive tilbudt behandlingen. De første muligvis næste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip