Novozymes bygger nyt stort forskningscenter ved Lyngby

Novozymes har de seneste 10 år haft så meget vokseværk i hovedkvarteret i Bagsværd, at det begynder at knibe med pladsen.

Derfor har biotekvirksomheden købt en 140.000 kvadratmeter stor grund ved Dyrehavegård i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor man vil opføre et nyt center for forskning og udvikling.

Centret, der i første omgang skal rumme 800 medarbejdere, forventes at stå klar i 2018.

- Det her er en investering i fremtiden, hvor den nye innovations-campus vil blive en hjørnesten i vores globale forskning.

- I Novozymes er vi drevet af innovation, og centret skal være med til at styrke vores vækst med banebrydende bioteknologi, siger forskningsdirektør Per Falholt.

Det nye center kommer til at ligge tæt på DTU, og det er ikke helt tilfældigt.

- Med placeringen i Lyngby og tæt på DTU er det vores ambition at skabe en global magnet inden for bioteknologisk forskning.

- Vores nye campus bliver på den måde et vigtigt led i at skabe de bedste forudsætninger for at udvikle vores produkter, samtidig med at det vil danne en fantastisk ramme for vores medarbejdere, siger Per Falholt.

Novozymes har forpligtet sig til at bygge, så det naturskønne område belastes mindst muligt.

En del af skoven i området skal bevares, og der skal etableres en park med naturstier, som vil være åbent for alle.

Der vil samtidig blive etableret et læringscenter, hvor man vil kunne blive klogere på den forskning, der bedrives på stedet.

Der er desuden givet mulighed for senere at udvide byggeriet i et omfang, så der i alt bliver plads til op imod 2500 medarbejdere. Den endelige lokalplan er dog endnu ikke vedtaget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip