Novozymes får højeste overskudsgrad nogensinde

Novozymes leverede i 2014 en overskudsgrad på 27,2 procent, og det er det bedste nogensinde.

Derfor er administrerende direktør Peder Holk Nielsen naturligvis meget tilfreds med det regnskab, han afleverede til fondsbørsen tirsdag.

- 2014 var et godt år for Novozymes med en organisk salgsvækst på syv procent og en rekordhøj overskudsgrad, siger han i regnskabsmeddelelsen.

Resultatet af den primære drift lød på 3,384 milliarder. Det svarer til en stigning på 17 procent.

Resultatet før skat var 3,279 milliarder, svarende til en stigning på 19 procent.

- Bioenergi var den stærkeste vækstmotor og kompenserede for en lavere vækst i føde- og drikkevarer samt vaskemidler. Inden for vores vækstplatforme gjorde vi store fremskridt, siger Peder Holk Nielsen.

Helt konkret blev der solgt 19 procent mere til bioenergiindustrien end sidste år. Her hjælper virksomhedens enzymer med at omdanne organisk materiale til ætanol.

Flere af de øvrige forretningsområder udviste mere beskedne vækstrater på tre-fire procent, herunder fødevarebranchen, hvor enzymer bruges til at udvinde stivelse.

Vaskemiddelindustrien udgør dog fortsat den største enkeltindustri for Novozymes, idet den udgør 35 procent af omsætningen.

Forventningerne til 2015 er på niveau med resultatet for 2014. Virksomheden forventer en stigning i salget på op mod 15 procent og en overskudsgrad, som igen ligger på omkring 27 procent.

For at sikre fremtidig vækst har Novozymes udformet en ny strategi, "Partnering for Impact", som via partnerskaber skal styrke koncernen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip