Nu afgiver formodet Boston-bombemand forklaring i retten

Dzhokhar Tsarnaev er en af de to tjetjenske brødre, der er mistænkt for at stå bag angrebet mod maratonløbet, hvor tre personer mistede livet, da en hjemmelavet bombe eksploderede i folkemængden. Flere end 260 personer blev såret.

Walter Prince er tidligere forbundsanklager i Boston. Han siger ifølge Reuters, at den største udfordring for Tsarnaevs advokat, Miriam Conrad, bliver at forhindre, at hendes klient idømmes dødsstraf.

»Jeg forventer, at hun (Miriam Conrad, red.) vil forsøge at ændre hans image og få ham til at ligne en normal, gennemsnitlig og pæn ung mand,« siger Walter Prince.

Dzhokhar Tsarnaev skrev, kan man ifølge Reuters læse i et retsdokument, en slags forklaring på angrebet på en af de vægge i båden, hvor han blev pågrebet.

»USAs regering dræber vores uskyldige civile. Vi muslimer er én krop. Når man skader én, skader man alle,« stod der blandt andet på væggen.

En fjerde person, en politibetjent på et universitet, døde under en skudveksling med brødreparret fire dage efter angrebet på Boston Marathon under politiets jagt på de mistænkte gerningsmænd.

Dzhokhar Tsarnaev, der blev alvorligt såret under skudvekslingen, har siddet fængslet, siden han blev arresteret 19. april. Den 26-årige storebror, Tamerlan Tsarnaev, mistede livet under en skudduel med politiet.

 

Dagens Gossip