Nu er der 2500 akutjob

Danske langtidsledige med udsigt til tomme lommer, når dagpengene slipper op i det nye år, har nu næsten 2500 akutjob at vælge imellem.

Frem til den fjerde december er der opslået 2466 akutjob på Jobnet, oplyser beskæftigelsesministeriet. Og selvom der fortsat er rigtig langt til målet om 12.500 stillinger, så glæder det beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Det betyder, at der er kommet gang i ordningen, og der er mange arbejdsgivere, der tænker det ind, når de opslår stillinger. Der har været forskellige udsagn i det offentlige rum om, at der slet ikke bliver oprettet akutjob. Det viser tallene, at der gør, siger hun.

- Ordningen er begyndt at fungere. Jeg mødte en ledig forleden dag, der var blevet ansat i et akutjob, tilføjer Mette Frederiksen.

Aftalen om akutjob blev indgået mellem regeringen, DA, KL og Danske Regioner, og ordningen har fået kritik, siden det første akutjob blev slået op 31. oktober.

Kritikken lyder, at der ikke bliver slået nok stillinger op, og at for mange af akutjobbene slet ikke er relevante for målgruppen - de langtidsledige.

For eksempel har der været slået flere overlægestillinger op, selvom der ikke findes langtidsledige overlæger i Danmark.

Målet er, at der skal oprettes 12.500 akutstillinger, hvoraf en stor del gerne skulle være på plads inden nytår.

- Vi er ikke i mål endnu. Derfor vil jeg selvfølgelig også opfordre alle arbejdsgivere til at fortsætte den gode kurs fra nu og få oprettet endnu flere.

- Men målet er, at der oprettes 12.500 akutjob inden sommeren 2013. Så vi vil rigtig gerne have, at jobbene begynder at rulle nu og i starten af 2013, hvor behovet er størst, tilføjer Mette Frederiksen.

Hun har ikke overblik over, hvor stor en del af de 2500 akutjob, der er målrettet gruppen af langtidsledige.

- Men stillingerne dækker bredt. Lige nu er det den offentlige sektor, der har leveret flest, og vi har behov for, at den private sektor også kommer mere på banen, siger ministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip