Nu er det bevist: Racister er dummere

Der er ingen pæn måde at sige det på: Racister er efter alt at dømme dumme.

Det viser i hvert fald et nyt studie. Her konkluderer man, at personer med lav IK oftere er racister end intelligente mennesker.

Det skriver livescience.com.

Det er forskeren og psykologen Gordon Hodson fra Brock University i Canada, der står bag forskningen.

Han og kollegerne har kigget på britiske undersøgelser, hvor børn i 10-11 års alderen fik undersøgt deres IK. Som voksne blev deres holdninger testet.

En fordomsfuld person svarede blandt andet ja til spørgsmål om, hvorvidt de ville have noget i mod at arbejde med folk af anden etnicitet end dem selv.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Her fandt forskerne en sammenhæng mellem lav intelligens og racisme.

George Hodson gør dog klart, at man med hans forskning i hånden ikke kan sige, at alle racister dumme og alle tolerante personer er intelligente. Studiet forholder sig kun generelt til de to gruppers intelligens.

- Vi kan med sikkerhed sige, at mænd generelt er højere end kvinder. Men tager du en tilfældig mand og en tilfældig kvinde, kan du ikke med sikkerhed sige, at manden vil være højere. Der er masser af overlap, siger han til sammenligning.

Han forklarer, at uintelligente mennesker ofte søger struktur og orden - noget de typisk kan finde på den politiske højrefløj.

- Desværre kan nogle af disse kendetegn føre til fordomme, siger forskeren.

 

Dagens Gossip