Nu er det blevet meget værre at være venstrehåndet: Se hvad ny forskning viser

04/12/2014 10:08

Stinne Jakobsen

Nyheder
I forvejen er der altså ikke ret meget sjov og ballade i at være en del af de 10 procent af befolkningen, der har nemmere ved at bruge venstre hånd end højre. Men de alvorlige konsekvenser af at være venstrehåndet bliver flere og flere viser forskning. Heldigvis er der også stadig fordele. Et nyt studie fra Harvard University viser nu, at venstrehåndede også ofte er fattigere end deres højrehåndede medmennesker. Det skriver Metro.co.uk - Vi ser tydelige forskelle mellem højre- og venstrehåndedes økonomiske forhold, siger Professor Joshua Goodman. Og som om det ikke var nok, fortæller han også, at man i forskningen ser en klar tendens til, at venstrehåndede har dårligere kognitive færdigheder og større omfang af mentale problemer og adfærdsproblemer, negative og vrede tanker. Det er også videnskabeligt bevist, at venstrehåndede dør tidligere, blandt andet fordi det at være venstrehåndet hænger sammen med en række sygdomstilstande, hvis oprindelse kan spores til udviklingsforstyrrelser eller defekter i immunsystemet. Nogle af de tilstande er astma, ordblindhed, migræne, stammen og allergier. Læs også: Venstrehåndede ofte født om vinteren Heldigvis er der også gode ting ved at være venstrehåndet: 1: Du er med i en klub af prominente personer som Leonardo Da Vinci, en del amerikanske præsidenter, Spike Lee, Jimi Hendrix, Ned flanders fra The Simpsons og ikke mindst smukke Drew Barrymore. 2: Du tilhører en minoritet, der udgør kun 10 procent af befolkningen og har været udsat for rigtig mange fordomme og prøvelser gennem tiden. Det har gjort dig stærk og stolt, for du kan overkomme flere forhindringer, end de fleste. 3: Du har større chance for at være et geni. 20 procent af Medlemmerne i Mensa er venstrehåndede og det er meget, når kun 90 procent af verdens befolkning er højrehåndede. En teori er, at at venstrehåndede bruger begge deres hjernehalvdele mere end højrehåndede. 
4: Du kan se bedre under vand! Tro det eller ej, men venstrehåndedes syn har nemmere ved at justere sig under vand, så du har meget lettere ved at nyde smukke koralrev og farvestrålende fisk end dine højrehåndede venner. 5: Du kommer dig hurtigere over sygdom. Studier viser at skulle man få et slagtilfælde i den ene hjernehalvdel, så kommer venstrehåndede sig generelt hurtigere. Måske fordi de er vant til at bruge begge hjernehalvdele mere aktivt end højrehåndede.

Mest læste i dag

I forvejen er der altså ikke ret meget sjov og ballade i at være en del af de 10 procent af befolkningen, der har nemmere ved at bruge venstre hånd end højre. Men de alvorlige konsekvenser af at være venstrehåndet bliver flere og flere viser forskning. Heldigvis er der også stadig fordele.

Et nyt studie fra Harvard University viser nu, at venstrehåndede også ofte er fattigere end deres højrehåndede medmennesker. Det skriver Metro.co.uk

- Vi ser tydelige forskelle mellem højre- og venstrehåndedes økonomiske forhold, siger Professor Joshua Goodman.
Og som om det ikke var nok, fortæller han også, at man i forskningen ser en klar tendens til, at venstrehåndede har dårligere kognitive færdigheder og større omfang af mentale problemer og adfærdsproblemer, negative og vrede tanker.
Det er også videnskabeligt bevist, at venstrehåndede dør tidligere, blandt andet fordi det at være venstrehåndet hænger sammen med en række sygdomstilstande, hvis oprindelse kan spores til udviklingsforstyrrelser eller defekter i immunsystemet. Nogle af de tilstande er astma, ordblindhed, migræne, stammen og allergier.

Læs også: Venstrehåndede ofte født om vinteren

Heldigvis er der også gode ting ved at være venstrehåndet:

1: Du er med i en klub af prominente personer som Leonardo Da Vinci, en del amerikanske præsidenter, Spike Lee, Jimi Hendrix, Ned flanders fra The Simpsons og ikke mindst smukke Drew Barrymore.

2: Du tilhører en minoritet, der udgør kun 10 procent af befolkningen og har været udsat for rigtig mange fordomme og prøvelser gennem tiden. Det har gjort dig stærk og stolt, for du kan overkomme flere forhindringer, end de fleste.

3: Du har større chance for at være et geni. 20 procent af Medlemmerne i Mensa er venstrehåndede og det er meget, når kun 90 procent af verdens befolkning er højrehåndede. En teori er, at at venstrehåndede bruger begge deres hjernehalvdele mere end højrehåndede.


4: Du kan se bedre under vand! Tro det eller ej, men venstrehåndedes syn har nemmere ved at justere sig under vand, så du har meget lettere ved at nyde smukke koralrev og farvestrålende fisk end dine højrehåndede venner.

5: Du kommer dig hurtigere over sygdom. Studier viser at skulle man få et slagtilfælde i den ene hjernehalvdel, så kommer venstrehåndede sig generelt hurtigere. Måske fordi de er vant til at bruge begge hjernehalvdele mere aktivt end højrehåndede.