Nu er John Kerry USAs udenrigsminister

USA's ny udenrigsminister hedder John Kerry.

Det står klart, efter Senatet godkendte hans kandidatur med stemmerne 94 for og kun tre imod.

Endnu inden afstemningen i USA's Senat var slut tirsdag aften dansk tid, havde den 69-årige John Kerry fået den nødvendige opbakning fra Senatet.

Kerry afløser Hillary Clinton, der længe har sagt, at hun ikke ville fortsætte i endnu en embedsperiode. Hun ventes at forlade posten fredag.

Tidligere på dagen havde Senatets udenrigsudvalg enstemmigt godkendt Kerrys kandidatur.

Som en tegn på den store opbakning blandt både Republikanere og Demokrater vedtog udenrigsudvalget endvidere en resolution, hvor Kerry roses for sit arbejde i de 28 år, han har været medlem af Senatet.

Bagefter sagde Kerry, at han følte sig "ydmyg" og taknemmelig over den støtte, han havde fået fra medlemmerne i udenrigsudvalget, som han selv er formand for.

På grund af den brede opbakning var det på forhånd ventet, at godkendelsen i Senatet ville være en ren formssag.

Kerry, der var demokratisk præsidentkandidat i 2004, men tabte valget til republikaneren George W. Bush, ventes taget i ed senere på ugen.

Mens Hillary Clinton gør klar til at forlade posten som udenrigsminister, går der rygter om, at hun vil stille op til præsidentvalget i 2016.

Selv har hun foreløbig afvist at kommentere rygterne og nøjes med at sige, at hun nu vil hvile sig efter fire travle år.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip